Samtal om Slampans död

14

AUG

Hornstulls bokhandel, Stockholm

Samtal

Nu drar också samtalsprogrammet igång för säsongen! Först ut, nu på onsdag den 14 augusti, är författarna Emil Åkerö och Lisa Bjurwald, sexologen Suzann Larsdotter och popkulturexperten Gabrielle de Bourg i två samtal kring sex, frihet och nykonservatism:

Kl 18.00: Slampan och nykonservatismen Kommer den frisinnade sexualiteten att överleva den nykonservativa våg som sveper över Europa, där kärnfamilj och barnafödande står i fokus? Den frågan ställer sig författarna Emil Åkerö (Slampans död – En djupdykning i den sexuella lågkonjunkturen) och Lisa Bjurwald (Slava Ukraini! - Kvinnors motstånd under Rysslands krig) i ett samtal med fokus på hur nykonservatismen hänger ihop med de globala siffrorna som visar att ungdomar har mindre sex än tidigare generationer.

(Paus cirka 15 minuter)

Kl 19.00-19.45: Hur mår slampan egentligen? Är slampan passé eller myt? Vilka narrativ kring det sexuella spelet ser vi inom populärkulturen och hur hänger det ihop med diskussionen om samtycke? Är dagens unga verkligen konservativa eller är något annat vi ser? Sexologen Suzann Larsdotter och författaren Emil Åkerö möts i ett samtal om hur slampan som fenomen mår idag.

Moderator för samtalen är popkulturexperten Gabrielle de Bourg. Arrangeras av Bite the Bullet Press i samarbete med Hornstulls bokhandel. Fri entré, varmt välkomna – önskar

Adress

Hornstulls bokhandel
Bergsunds strand 32
117 38 Stockholm
Sweden

Källa: https://hornstullsbokhandel.se/