ROJAVAKOMMITTÉERNA 10 ÅR!

2

NOV

Cyklopen, Stockholm

Fest

Kom och fira 10 år av solidaritetsarbete med Rojavakommittéerna!

💛❤️💚

Den 2 november 2014 hade det som skulle bli Rojavakommittéerna en klädinsamling på Cyklopen och ytterligare två ställen i Stockholm. Islamiska staten hade då påbörjat en invasion av staden Kobane i västra Kurdistan/Rojava. 300.000 människor hade fördrivits och befann sig nu i Suruc på andra sidan av den turkiska gränsen.

Klädinsamlingen gick långt över förväntan och spreds till fler städer runt om i Sverige. En hel lastbil kunde fyllas och sen transportera alla insamlade kläder till de behövande. Efter detta bildades Rojavakommitteerna. Genom åren har vi samlat in pengar och efterfrågad utrustning till självförsvarsenheten YPG/YPJ samt flera civila projekt, t.ex. uppbyggnad av skolor, en rehabiliteringsklinik mm. Annat solidaritetsarbete vi gjort har varit att organisera folk, aktioner och nätverk här i Sverige, men även internationellt mot den turkiska statens koloniala krig och invasioner av Kurdistan.

Med åren har en annan viktig del i vårt arbete utkristalliserats; spridandet av idéerna och verktygen som byggt Rojava. För oss socialister, feminister och andra progressiva utgör Rojava ett unikt exempel på en nutida implementering av vår samhällsform. 12 års erfarenheter av ett praktiskt, mentalt levande projekt för en annan värld. För att sprida de här erfarenheterna startade vi tidigt bokförlaget Heval förlag där vi översatte texter av Abdullah Öcalan och om utvecklingen i området för att lära oss mer om ideologin bakom revolutionen i Rojava, men även skriva våra egna texter för att introducera idéerna.

Vi har genom åren arbetat med väldigt många otroliga organisationer och fantastiska människor, vi vill nu bjuda in er alla till vår 10 års fest och fira det som varit och planera framtiden ihop! Flera nyheter och spännande projekt utlovas!

1 November 2014 utropades till World Kobane Day och har varje år sedan dess uppmärksammats med demonstrationer. Eftersom det i år är 10 årsdag för World Kobane Day kommer det att ske en stor demonstration i Stockholms innerstad tidigare på dagen som man också kan delta i, vi kommer uppdatera i eventet om demonstrationen!

Vi ses i november!

Källa: https://www.facebook.com/events/503659002529709/