Socialistiskt hackathon

2

NOV

Konstellationen, Stockholm

Hackathon

Välkommen på hackathon i Stockholm!

När: Lördag 2 november 10:00-19:00 (häng efteråt på kvällen för de som vill).

Var: Fristad Kollektivhus, Bromsten. Cervins väg 17. (Närmaste SL-hållplats är Bromstensplan).

Deltagandet är kostnadsfritt. Vi bjuder på frukost, lunch och middag.

Det går att delta digitalt. Vad ska vi göra?

Vi har en del saker vi tänker vore kul att göra under hackathonet. Men det är vad ni som deltagare vill göra som spelar mest roll. Så om ni har någon idé så hör av er till kontakt@konstellationen.org! Utveckling/programmering

Några saker från verksamhetsplanen och annat som man kan hacka på:

  • Utveckla Mediakollen. På förra hackathonet utvecklade vi Mediakollen. Några av sakerna vi funderar på är: utveckla sidor för varje “puff” som man kan länka till, utveckla stöd för bilder, göra Mediakollen till en PWA, visa ortsinformation från events-puffar, förbättra podd-information. (Man kan redan nu kika på issues).
  • Utveckla röstningsverktyg. Utveckla ett enkelt digitalt röstningsverktyg som föreningar kan använda för att rösta om på t.ex. årsmöten. Tanken är inte att göra ett fullfjädrat årsmötessystem som VoteIT eller Suffra utan ett enkelt system som bara hanterar omröstning.
  • Landningssidor. Göra enkla och stilrena statiska hemsidor som landningssida för https://folkdata.org och https://spejset.org (mastodoninstansen ligger på https://social.spejet.org). Finns exempel på landninggsida på https://fritext.org

Har du fler idéer eller saker du vill pyssla med? Skriv det i anmälningsformuläret. Drift

Vi har några saker i verksamhetsplanen vi gärna vill få på plats.

  • Mobilizon. Starta en mobilizon-instans.
  • Nyhetsbrev. Få igång nyhetsbrev för föreningen.
  • Bloggplattform. Exempelvis Wordpress, WriteFreely eller annan lösning för att kunna hosta gratis och enkla bloggar åt medlemmar (och föreningar?) som vill ha.

Har du fler idéer eller saker du vill pyssla med? Skriv det i anmälningsformuläret. Research

Vi har några saker som vi skulle behöva undersöka mer från verksamhetsplanen:

  • Drift av egen fysisk server. En motion på årsmötet handlade om att undersöka inköp och drift av egen fysisk server. Vi vill gärna få konkreta tips på var och hur vi kan köpa och drifta server. Vad ska vi köra för teknik? Proxmox? Docker swarm? Eller annat? Hur löser vi backuper? Kan vi ha servrar på flera olika ställen som synkar? Vilka tjänster kan vi köra på den?
  • Medlemsregister. Utforska om det finns passande öppna medlemsregister vi kan använda eller om vi bör utveckla ett eget enkelt medlemsregister.

Har du fler idéer eller saker du vill pyssla med? Skriv det i anmälningsformuläret. https://cryptpad.fr/form/#/2/form/view/kGWzTuA8cGS40zltGWjVBWroxQaYx9LfTa6pngXDPdo/

Vi uppskattar om så många som möjligt kan anmäla sig innan 31 oktober. Men anmälan kommer vara öppen tills hackathonet börjar.

Anmälan sker via detta formulär.

Hoppas vi ses 2 november!

Adress

Fristad Kollektivhus
Cervins väg 17
Bromsten Stockholm
Sweden

Källa: https://konstellationen.org/2024/09/29/hackathon-2024/